De 45ste Ruurlose Zwemvierdaagse die van 20 tot en met 23 juni in recreatiebad De Meene  plaatsvindt kent dit jaar een vernieuwde opzet. De editie 2018  ziet er namelijk anders uit dan voorgaande jaren. Er kan dit jaar gezwommen worden op woensdag-, donderdag- en vrijdagavond van 18.30 tot 20.00 uur en op zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. En de vierdaagse zal weer gezellig afgesloten worden met leuke activiteiten op en rond recreatiebad De Meene. Wat hetzelfde blijft, is dat er na vier dagen natuurlijk de medaille kan worden opgehaald en er een lekkere pannenkoek kan worden gegeten. Ook blijven de dagelijkse zwemafstanden hetzelfde.

Tot vorig jaar vond de Ruurlose zwemvierdaagse 44 jaar steevast van maandag- tot en met vrijdagavond plaats met veelal een slotactiviteit op de laatste avond. De belangstelling voor de vierdaagse liep de laatste jaren echter wat terug. De laatste jaren bleef de deelnemersaantallen onder de tweehonderd. “We waren na ruim vier decennia dan ook toe aan een nieuwe invulling. Met de verplaatsing naar woensdag tot en met zaterdag hopen we op een grotere belangstelling”, zo verklaren Marcel Geverink en  Wilma Roekevisch namens de zwem- en waterpolovereniging Schuurman BZC. Schuurman BZC organiseert de vierdaagse in samenwerking met Stichting Zwembad Ruurlo. De Ruurlose Zwem4daagse is een sportief evenement waarmee kinderen en volwassenen gestimuleerd worden om te blijven zwemmen.

“Nederland is een echt waterland, we leren zwemmen voor onze veiligheid in en om het water. Voor kinderen is het belangrijk om ook na het behalen van het zwemdiploma te blijven zwemmen om de aangeleerde vaardigheden te  blijven oefenen. Plezier en veiligheid gaan prima samen. Het is een sportieve activiteit om samen met vriendjes, familie of klasgenoten aan mee te doen. Zwemmen en bewegen in het water is ook nog eens leuk en super gezond.”

Op de slotdag, zaterdagmiddag 23 juni, organiseert Stichting Zwembad Ruurlo diverse activiteiten rondom en in het zwembad. Enkele zullen mogelijk een nostalgisch tintje hebben. Net als 45 jaar geleden.

Tijdens de Zwem4daagse zwemmen de deelnemers vier dagen een afstand van 300 meter (tot twaalf jaar) of 450 meter (vanaf twaalf jaar).

Inschrijven kan alleen op woensdagavond 20 juni vanaf 18.00 uur. De kosten bedragen vijf euro per persoon. Er kan alleen contant betaald worden. Deelname van een begeleider bij jonge kinderen is niet persoonsgebonden.

De organisatie, die naast Marcel Geverink en Wilma Roekevisch bestaat uit Joke Lowik, Michel Klein Wassink en Wietse van den Berg, hoopt op een grote deelname, mooi weer en veel gezelligheid en sportiviteit voor het hele gezin.