Dit weekend stond de bekerwedstrijd op het programma: een uit- en thuiswedstrijd. De  ploeg van Barry Witteberns kon nog niet tot aan overwinningen in de competitie komen; tot nu toe waren zij nog puntloos. Het team wacht nog op de 1e overwinning van seizoen 2018-2019; dan maar in de beker!

Zaterdagmiddag 17.45uur in Eindhoven was de 1e wedstrijd tegen PSV Waterpolo
PSV – Schuurman BZC 11-13
Periodestanden: 3-4, 3-3, 2-2, 3-4

Het was daar zeer spannend tot laatste partje zo heb ik gevolgd via de waterpolo app Live verslag.

Zondagmiddag om 17:00uur in Borculo , waar aardig wat publiek zat .

Voor Schuurman BZC was de kwartfinale zelfs enige tijd uit zicht. Het verliep allemaal nog niet soepeltjes , na één periode keek de ploeg tegen een 0-4 achterstand tegen PSV aan, die lang bleef doorsudderen. In een ontketende laatste periode ging het erop en erover. Er werd flink elkaar gecoachst en dat bleek te werken: Schuurman-BZC zegevierde alsnog met 10-8, genoeg na de eerdere 11-13 overwinning van zaterdag.

Bijzonder in de thuiswedstrijd wat ik persoonlijk wel  vond van 2 spelers: Mika Smelt (Schuurman BZC) kon mede dankzij drie treffers zijn ploeg behoeden voor uitschakeling, maar ook Saake Nijhuis als keeper die nog paar prachtig reddingen verzorgde.

Het ging allemaal misschien maar nipt, maar de overwinningen zijn knip voor Schuurman BZC Heren 1: Dat geeft de burger moed!

De loting voor de volgende ronde van de KNZB-Beker en de ManMeer!-Cup is woensdag 31 oktober om 13.00 uur op het KNZB-bondsbureau en is vrij toegankelijk.

Vervolg KNZB-Beker Heren
17 november heenduel kwartfinale
18 november return kwartfinale

Maar eerst weer de competitie maar weer hervatten:  dan is het aankomende zaterdag thuis  spelen

Schuurman BZC H1 – SVH H1 aanvang 19:00uur

Zien we jullie ook in sportaccomdatie t Timpke ?

Close Menu