Berkelland, maandag 17 mei 2021

Zeno Reuten neemt na afloop van dit seizoen afscheid van waterpoloclub Schuurman BZC. Daarmee komt na een seizoen een einde aan de samenwerking. Verschil van inzicht met betrekking tot de toekomst heeft Reuten doen besluiten zijn vertrek bij de topsportcommissie van Schuurman BZC aan te kondigen. Klaas Zwaan, topsportcommissie Schuurman BZC, betreurt het vertrek maar noemt het verstandig om de samenwerking te beëindigen als de verschillen te groot zijn. Het seizoen zal komende week formeel worden afgerond met een laatste bekerwedstrijd en daarna zal er op een gepaste wijze, binnen de Coronamaatregelen, op een goede manier afscheid worden genomen.

Albert ten Hove, Orange Pictures

De topsportcommissie kondigt tegelijkertijd de opvolger van Reuten aan. Jeroen Kuilman, meervoudig international, zal komend seizoen de nieuwe coach van de herenselectie worden. Kuilman is een zeer bekend persoon binnen Schuurman BZC. Als speler veel hoogtepunten meegemaakt met onder andere vier keer het landskampioenschap en zowel de beker als de supercup gewonnen. De laatste paar jaar heeft Kuilman zich meer gericht op het coachen en zal nu leiding gaan geven aan de hoofdmacht van de Achterhoekse waterpoloformatie. Kuilman zal geassisteerd gaan worden door Rondal Somhorst. Zwaan is blij met de komst van Kuilman en Somhorst. Kuilman is een man met passie en kan vuur in het team brengen. In combinatie met zijn waterpolokennis zal dit een positieve impuls geven aan het team en kan het team verder ontwikkelen. Somhorst kan Kuilman hier goed in ondersteunen en zij vullen elkaar goed aan. Ze kennen elkaar en hebben de laatste jaren samen het damesteam van Schuurman BZC gecoacht.

De komende weken zal de focus liggen op de voorbereidingen van het nieuwe seizoen en zal er in gezamenlijkheid gewerkt gaan worden aan het verder door ontwikkelen van de herenselectie in samenspraak met de jeugdselecties.