Steijn Lammers versterkt komend seizoen de Achterhoekse waterpoloformatie Schuurman BZC.

Lammers speelde de afgelopen twee seizoenen bij eersteklasser AquaNovia uit Nijmegen. Hij groeide op bij Schuurman BZC en heeft zijn jeugdopleiding hier doorlopen. Schuurman BZC is erg verheugd op de terugkeer van Lammers; “Steijn is een dynamische speler op de flanken met veel dreiging op de goal”, aldus de onlangs aangetrokken trainer Zeno Reuten.

De topsportcommissie is ook erg blij met de keuze van Steijn om terug te keren naar Borculo. Voor een club is het belangrijk dat de basis wordt gelegd met eigen opgeleide spelers. Steijn heeft een uitstapje gemaakt en kan deze ervaring weer inzetten bij ons. Met Lammers heeft de selectie niet alleen een kwalitatieve impuls gekregen, maar ook voor de cohesie binnen de groep heeft Steijn een belangrijke bijdrage, aldus Klaas Zwaan van de topsportcommissie.

Lammers in actie tijdens een jeugdinterland

Bron: Sandra Minten | SAZ fotografie

Naast de versterking in het water, heeft de staf zich ook kunnen uitbreiden met de ervaren Peter de Jeu. Peter heeft jarenlange ervaring op nationaal en internationaal niveau en is daarmee zeer bekend in het (inter)nationale waterpolo. Peter zal zich gaan richten op de ontwikkeling van het 2e heren team. Hierbij zal de verbinding worden gelegd met de jeugdteams en de heren 1 selectie. De topsportcommissie is erg blij met het nieuwe trainingskader. Met Zeno Reuten, Peter de Jeu en Barry Wittenbernds (jeugd) staat er een zeer ervaren stafteam die de focus legt op doorontwikkeling van eigen talenten in combinatie met het streven naar resultaat. Dit past precies in de visie van Schuurman BZC. Sietze Kropman, vorig jaar trainer/coach van heren 2, zal Zeno Reuten ondersteunen als assistent trainer van de hoofdmacht. De topsportcommissie heeft hiermee het trainingskader voor komend seizoen definitief gemaakt en kijkt erg uit naar de samenwerking en het nieuwe seizoen.

Peter de Jeu

 

Sluit Menu