Beste leden,

Wat zijn we met z’n allen in een bijzondere tijd beland. Het corona-virus raakt ons allemaal op verschillende manieren. Dagelijkse vanzelfsprekende bezigheden hebben ineens een hele andere vorm aangenomen. Gezondheid staat voorop, de genomen maatregelen om de verspreiding van het corona-virus af te remmen merken we allemaal. 

Wat betekent dit voor Schuurman BZC? 

De maatregelen die door de overheid en KNZB zijn genomen, zijn ook merkbaar binnen onze tak van sport. Zo heeft de KNZB besloten alle lopende competities per direct te beëindigen. Ook dit heeft gevolgen voor de competitie van 2020-2021. Op welke plaats zijn we nu geëindigd? In welke competitie starten we volgend jaar?

Om op al die vragen een antwoord te geven, die zo min mogelijk consequenties voor alle clubs opleveren, zijn we met de KNZB en de betrokken clubs in gesprek. We houden jullie daarover, zoveel als mogelijk, op de hoogte via de nieuwsbrief, website en onze social-media.

Wat gebeurt er met mijn contributie?

Het is een onzekere tijd waarin we nog geen duidelijk beeld kunnen vormen over de financiële toekomst. We weten gewoonweg nog niet welke kosten en inkomsten er komende maanden op ons zitten te wachten. Welke acties kunnen doorgaan? En welke acties nog meer niet? Welke kosten blijven, zoals badhuur en de contributie aan de KNZB? En welke niet? Om hierin zo transparant en helder mogelijk te blijven, heeft het bestuur besloten om het huidige contributie beleid te blijven hanteren en tijdens de Algemene Ledenvergadering 2020 de balans op te maken. We zijn bezig met het uitschrijven van verschillende (financiële) scenario’s, met als doel om te kijken hoe we na deze bijzondere tijd met elkaar verder kunnen als club.

Wat betekent dit voor de komende activiteiten van Schuurman BZC?

Op advies van de KNZB en na de maatregelen van de overheid wordt er door Schuurman BZC vanaf 12 maart niet meer getraind en worden er geen wedstrijden meer gezwommen en gespeeld. Vooralsnog blijven alle zwembaden tot 28 april gesloten en mogen er tot 1 juni geen groepsactiviteiten plaats vinden.

Dit betekent helaas ook dat het jeugdkamp (15-17 mei) geannuleerd is. De organisatie gaat de mogelijkheden bekijken om elders in het jaar een alternatief aan te bieden. We zijn erg blij hoe zij willen kijken naar mogelijkheden, in plaats van de onmogelijkheden!

Na de laatste update vanuit de overheid op 31 maart hebben de toernooicommissie en het bestuur het besluit genomen om ook de Galgenveldtoernooien in juni te annuleren. Een lastige beslissing, maar er kan geen toernooi georganiseerd worden, zonder dat er 100% overtuiging is dat er geen gezondheidsrisico’s aan vast zitten. Voor iedereen, die op welke manier ook betrokken is bij het toernooi. Vol goede moed wordt er al naar 2021 gekeken waar de data al bekend van zijn!

SENIOREN-TOERNOOI: 11, 12 en 13 juni 2021

JUNIOREN-TOERNOOI: 18, 19 en 20 juni 2021

We hopen jullie met deze nieuwsbrief zo goed mogelijk te hebben geïnformeerd. We kijken reikhalzend uit naar de tijd waarin we het corona-virus achter ons kunnen laten. Tot die tijd wensen we iedereen veel gezondheid toe. Let op elkaar! Hoewel we afstand moeten houden, zijn we nog nooit zo samen geweest.

 

Het bestuur van Schuurman BZC

Foto: Kiki Reinders | Ki2 -photos & more-

Sluit Menu