Oud oranje speler en eredivisionist Jeroen Kuilman is per direct de nieuwe trainer van de damesselectie en meisjes BM van BZC. Kuilman is bekend binnen het eredivisie waterpolo. Als speler begon hij bij ZPC De Ham en vervolgde zijn loopbaan bij Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort om bij Schuurman BZC zijn spelers-carrière af te sluiten.
Met ingang van komend weekend zal Kuilman zijn waterpololoopbaan binnen BZC voortzetten als coach van het eerste damesteam. “Ik heb er erg veel zin in om met deze talentvolle groep aan de slag te gaan en wil de met elkaar gestelde doelstelling promotie behalen.” aldus Kuilman.
Kuilman is vanaf 2007 lid van BZC, als speler van H1 pakte hij vier keer de landstitel. Na 2 seizoenen zonder waterpolo begon het bij Jeroen te kriebelen om weer wat voor BZC te betekenen. Na het vertrek van Arie Rijneveld afgelopen januari zijn de dames erg blij met de komst van Jeroen. “Er ligt een goede basis in het water die hard voor elkaar werkt. Ik ben erg blij dat Jeroen de ambitie met ons voort wil zetten!” aldus aanvoerster Anna Huizinga.
Kuilman maakt komende zaterdag om 19:00 zijn coach-debuut in thuisbasis ‘t Timpke tijdens de wedstrijd BZC D1 – ZPC Het Ravijn D3.
Foto Jan Houwers, De Stentor