De Achterhoekse waterpoloformatie Schuurman BZC heeft zich op de valreep kunnen versterken met de Hongaarse Adam Tamas (20).

Tamas heeft zijn jeugdopleiding doorlopen bij de Hongaarse topclub Honved Budapest uit Budapest. De linkhandige schutter heeft met verschillende jeugdteams gespeeld voor landelijke prijzen en deze ook behaald. Dit succes heeft voor Tamas uiteindelijk ook een plek in de hoofdmacht van Honved opgeleverd, waar hij dan ook op jonge leeftijd zijn debuut voor heeft gemaakt.

Tamas heeft recentelijk zijn opleiding in Budapest afgerond en wil een vervolg geven aan zijn maatschappelijke carrière in combinatie met topsport. Hij heeft deze kunnen vinden bij Schuurman BZC.

De topsportcommissie is erg blij met de komst van Adam. We zijn al langere tijd op zoek naar een tweede linkshander naast de ervaren Dynand Muller. Met de komst van Adam is die zoektocht geslaagd. Het geeft Zeno Reuten als coach meer mogelijkheden tijdens de wedstrijd en de kwetsbaarheid van een enkele linkshander in het team valt hier mee weg.  Met de komst van Tamas is de selectie compleet en kan de groep zich in totaliteit verder gaan focussen op de start van de competitie,  aldus Klaas Zwaan van de topsportcommissie.

Close Menu