Schuurman Bzc Heren 1 strand in de kwartfinale van de play-offs om landstitel, daarmee is de competitie voorbij. Dit seizoen was een bittere pil voor het team en de mensen met een BZC hart tijdens dit rare seizoen door corona. BZC kan zich nog richten op de bekerwedstrijd van 23 mei aanstaande tegen AZC.
Korte terugblik op het afgelopen seizoen 
Het seizoen was allemaal anders dan normaal, anders dan wat we gewend waren zoals het volle zwembad in sportaccommodatie ‘t Timpke,  helaas gooide corona roet in het eten ook bij de eredivisie waterpolo. Maar ja, je kunt wel zeggen waar niet he?
De vereniging Schuurman BZC heeft het mooi opgelost met de livestream en het commentaarsduo vaak verzorgd door Steijn Lammers & Youri Roolvink, met invallers Barry Wittenberns en Casper van den Berg. Zo konden de kijkers via de live-stream toch de wedstrijd volgen. Ook gaat de dank uit naar Michiel Hassink en Meije Lammers die er altijd voor zorgde dat de wedstrijd in beeld werd gebracht!
Ook werden er veel foto’s gemaakt door de bekende fotografen op zwembad, voor beeld verslag van de wedstrijden en alles te zien was op onze sociale mediakanalen om toch een beeld te krijgen van de wedstrijden.
Laten we hopen dat in medio september weer gewoon de supporters in het zwembad mogen om weer waterpolo of zwemwedstrijden te kijken.
Maximale uit minimale

Ondanks de uitschakeling was trainer Reuten tevreden over het spel van zijn ploeg. „Ik ben trots op mijn team, we hebben dit rare seizoen het maximale uit het minimale gehaald”, wees Reuten op de geringe trainingsmogelijkheden in Borculo. Met drie trainingen per week tegen een dagelijks trainend UZSC was het verschil in kracht en uithouding te groot en in de kwartfinales niet te overbruggen. „Wij zijn de minst fitte ploeg, maar hebben wel een van de sterkste selecties”, prees de oefenmeester zijn ploeg.

UZSC wint eerste play-off wedstrijd

De eerste play-off wedstrijd is gewonnen door UZSC. In een gelijk opgaande wedstrijd sloeg UZSC toe in de laatste periode door met 4 goals de eindstand op 9-6 te brengen.
Periodestanden: 3-3, 5-4, 5-5, 9-6

Doelpuntenmakers: Filip Kljajevic 4, Frigyes Adam, Joep Lankwarden

 
UZSC ook te sterk in Borculo

De tweede play-off wedstrijd is ook een prooi geworden voor UZSC. Opnieuw waren de ploegen erg aan elkaar gewaagd en kon UZSC in de vierde periode uitlopen naar een eindstand van 9-13.
Voor Heren 1 zit nu de competitie erop, wel is er nog 1 wedstrijd te spelen in de KNZB Beker uit tegen AZC. Deze staat gepland voor zondag 23 mei.
Periodestanden: 3-3, 6-6, 9-10, 9-13

Doelpuntenmakers: Dynand Muller 3, Frigyes Adam 2, Bilal Gbadamassi 2, Filip Kljajevic, Jan-Willem Slaghuis

Wie weet tot volgende keer 
 
Blijf gezond
 
Jaime Lebbink