Bilal Gbadamassi (22) keert komend seizoen  terug naar Nederland en zal weer uitkomen voor  de Achterhoekse waterpoloformatie Schuurman BZC.

Gbadamassi, voorheen al jaren actief bij Schuurman BZC, verruilde twee seizoen geleden Schuurman BZC in voor de Servische topclub en grootmacht Partizan uit Belgrado. De waterpolo-international was vanwege Corona vanuit Servië al weer in zijn voormalige woonplaats Enschede neergestreken. Ondanks vele aanbiedingen, waaronder van topclub JUG Dubrovnic uit Kroatië, kiest Gbadamassi toch voor veiligheid en heeft daarom besloten komend seizoen in Nederland te spelen. De combinatie met spelen voor de club en daarnaast, in voorbereiding op het komende Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in februari 2021, full time kunnen trainen met het Nederlands waterpolo team in Zeist, maakt dat het voor Bilal geen stap terug is maar eerder een stap zijwaarts.

Foto: Albert ten Hove/ATH Sportphoto

Klaas Zwaan, topsportcommissie Schuurman BZC, is zeer verheugd met de terugkeer van Bilal. Met Bilal haalt Schuurman BZC een Europese topspeler met veel (internationale) ervaring in huis, die een welkome versterking is voor de selectie en een belangrijke bijdrage kan leveren in het behalen van de doelstellingen van  komend seizoen. Tevens heeft Bilal een positieve invloed op de gehele lijn van de herenselectie. Hij maakt teamgenoten beter en hij dient voor jeugdspelers als grote voorbeeld. Daar wordt de hele club beter van!

Sluit Menu